Wyeast

Wyeast Nutrient Blend 42g Jästnäring
En blandning av vitaminer, mineraler, aminosyror, kväveföreningar, zink och andra spårämnen som befordrar en snabb och fullständig utjäsning.Löses upp i varmt vatten. Kan vid ölbryggning gärna tillsättas 10-15 minuter före slutet av vörtkokningen. Typisk dosering 1 g per 10 liter.Innehåll42g

Wyeast Yeast Nutrition 1g
En blandning av vitaminer, mineraler, aminosyror, kväveföreningar, zink och andra spårämnen som befordrar en snabb och fullständig utjäsning.Löses upp i varmt vatten. Kan vid ölbryggning gärna tillsättas 10-15 minuter före slutet av vörtkokningen. Typisk dosering 1 g per 10 liter.Innehåll1g

Wyeast 1318 London Ale III Jäst
Jäst från ett traditionellt londonbryggeri med fantastisk malt- och humleprofil. Äkta överjäst - fruktig, mycket lätt, mjukt balanserad smak, med aningen söt avslutning.Typ: FlytandeAlkoholtolerans: cirka 10%Flockning: högJästemperatur: 18-23°CAnvändning: För 10-20L normalstark öl. För 20L >8% använd 2 paket.

Wyeast 1056 American Ale Jäst
Mycket ren, frisk smakprofil. Låg fruktighet och esternivå. Aningen citruskaraktär vid låga jästemperaturer (15-19°C). Wyeast 1056 American Ale är en mångsidig jäst som producerar åtskilliga öltyper, och som låter malt och humle dominera ölets profil. Flockningen förstärks med inblandning av mörka maltsorter. Normalt krävs filtrering för att få ett blankt öl.Wyeast 1056 American AleTyp: Flytande jästAlkoholtolerans: ungefär 10%Flockning: låg till mediumJästemperatur: 15-22°CVolym: 125 mlAnvändning: För 10-20L normalstark öl. För 20L >8% använd 2 paket.

Wyeast 1728 Scottish Ale Jäst
Idealisk för ales i skotsk stil, och för ales med hög vörtstyrka av alla typer. Wyeast 1728 Scottish Ale kan vara estrig vid höga jästemperaturer.Wyeast 1728 Scottish Aleförjäsbarhet: 69-73%alkoholtolerans: approx 12%flockning: högjästemperatur: 13-24°Cvolym: 125 mlanvändning: För 10-20L normalstark öl. För 20L >8% använd 2 paket.

Wyeast 2565 Kölsch Jäst
Äkta överjäst, liknande altbierjäst. Wyeast 2565 Kölsch bildar aningen mer fruktiga/vinösa toner. Fruktigheten ökar med jästemperaturen. Låg eller ingen produktion av diacetyl. Jäser också bra vid låga temperaturer, 13-16°C. Kan användas för att brygga snabba ”pseudo-lageröl”. Kräver filtrering eller längre lagring för att klarna helt.Wyeast 2565 Kölschförjäsbarhet: 73-77%alkoholtolerans: approx 10%flockning: lågjästemperatur: 13-21°Cvolym: 125 mlanvändning: För 10-20L normalstark öl. För 20L >8% använd 2 paket.