Priser inkl. moms

Märtzen Bier 5% Receptkit 20L

shop.LANG_PRODUCT_STOCK_IN_STOCK
shop.LANG_PRODUCT_CODE 2956

Brygg gott öl hemma
Receptkit 20L är för dig som har bryggverk eller annan bryggutrustning för krossad malt. Du lär dig hur man brygger god öl från grunden med riktig malt, humle, jäst och vatten. Receptsatsen är på 20 liter och ger cirka 56st 33cl öl.

Märtzen Bier 5% Receptkit
En bärnstensfärgad, törstsläckande Märtzen/Oktoberfestöl med tysk lagerjäst och Hallertauer Mittelfrüh-humle. Alkoholstyrkan kompletteras väl av humlebeskan och ger ölet fin balans.

Receptkitet innehåller:
- Malt (krossad): Pilsner, Vienna (Wiener), Crystal
- Humle: Hallertauer Mittelfrüh
- Jäst: Lagerjäst W34/70
- Klarningsmedel: Protafloc
- Kapsyler: Svarta kapsyler ingår
- Mjölksyra för pH-justering
- Bryggmanual och Recept (Grainfather XML-fil finns länkad på kundsidan under ordern)
Innehåller kornmalt.

Jäsning
Denna lager kan jäsas på två sätt, antingen som en 'hybridlager' i rumstemperatur 17-21°C (2 veckor), eller som en riktig lager vid 10-12°C (2 veckor på 12°C, sedan lagring >2 veckor på 10°C). Använd gärna t.ex en jäskylväska eller temperaturkontrollerat kylskåp för att hålla jäskärlets temperatur rätt.

Hur lång tid tar det?
Själva bryggningen tar cirka 4 timmar. Sedan ska ölet jäsa i 2 veckor, därefter flaskas det och flaskjäses i ytterligare 2 veckor. Totalt 4 veckor, sedan är ölet färdigt att avnjutas!

Vilken utrustning behöver jag ha hemma?
Bryggverk (20L eller mer) eller annan bryggutrustning för krossad malt, kastrull/lakvattenkokare 10-20L, slev, strösocker, behållare 1-2L, krydd- och decilitermått, flaskfyllare, desinfektionsmedel, kapsylerare, jäskärl med och utan tappkran. Bruna tomflaskor (ca 28st 33cl per 10 liter öl) behövs först när ölet ska flaskas 14 dagar efter bryggdagen.

products.kit contains

2 x Kapsyler 30-pack Svart (KIT)

shop.LANG_COOKIES_CONSENT_TITLE

shop.LANG_COOKIES_CONSENT_DESCRIPTION

shop.LANG_COOKIES_CONSENT_DESCRIPTION_2 shop.LANG_COOKIES_READ_COOKIE_POLICY