Priser inkl. moms

Classic English Barleywine 8,5% Receptkit 20L

shop.LANG_PRODUCT_STOCK_IN_STOCK
shop.LANG_PRODUCT_CODE 3090

Brygg gott öl hemma
Receptkit 20L är för dig som har bryggverk eller annan bryggutrustning för krossad malt. Du lär dig hur man brygger god öl från grunden med riktig malt, humle, jäst och vatten. Receptsatsen är på 20 liter och ger cirka 56st 33cl öl.

Classic English Barleywine 8,5%

Ett bärnstensfärgat Engelskt Barleywine med fin maltig smak från Maris Otter-malt, balanserad beska och mjuka humletoner från Engelska Challenger-humlen.

Receptkitet innehåller:
- Malt (krossad): Maris Otter, Crystal
- Humle: Challenger
- Jäst: English Ale (2st)
- Klarningsmedel: Protafloc
- Mjölksyra för pH-justering
- Kapsyler: Svarta kapsyler ingår
- Bryggmanual och Recept (Grainfather XML-fil finns i din kundprofil)
Innehåller KORNMALT.

Jäsning
Denna ale jäses bäst i en temperatur på 18°C. Rekommenderat temperaturspann är 17-21°C. Använd gärna t.ex en jäskylväska eller temperaturkontrollerat kylskåp för att hålla jäskärlets temperatur rätt.

Hur lång tid tar det?
Själva bryggningen tar cirka 4 timmar. Sedan ska ölet jäsa i 2 veckor, därefter flaskas det och flaskjäses i ytterligare 2 veckor. Totalt 4 veckor, sedan är ölet färdigt att avnjutas!

Vilken utrustning behöver jag ha hemma?
Bryggverk (20L eller mer) eller annan bryggutrustning för krossad malt, kastrull/lakvattenkokare 10-20L, slev, Strösocker, behållare 1-2L, krydd- och decilitermått, flaskfyllare, desinfektionsmedel, kapsylerare, jäskärl med och utan tappkran. Bruna tomflaskor (ca 28st 33cl per 10 liter öl) behövs först när ölet ska flaskas 14 dagar efter bryggdagen.

products.kit contains

2 x Kapsyler 30-pack Svart (KIT)

shop.LANG_COOKIES_CONSENT_TITLE

shop.LANG_COOKIES_CONSENT_DESCRIPTION

shop.LANG_COOKIES_CONSENT_DESCRIPTION_2 shop.LANG_COOKIES_READ_COOKIE_POLICY