DOCs rödvinsatser

vinland.se

vinsats

Cabernet Sauvignon

Cabernet-druvan ger ett fylligt, komplext rödvin med hög tanninhalt och med en djup rubinröd färg. Ett vin på denna druva behöver en viss lagring för att komma till sin rätt, vi föreslår minst 1-2 månader och gärna längre.

vinsats

Cabernet/Merlot

Blandningen mellan Cabernet och Merlot är mycket populär bland kommersiella vingårdar. Vi använder här 60% Cabernet och 40% Merlot. Genom inblandningen av den lite mjukare Merlot-druvan uppnås ett lite rundare rödvin som inte behöver lagras lika länge.

vinsats

Merlot

Det här är den mest populära rödvinsdruvan i världen för tillfället. Med sin stora bouquet och lite mjukare struktur blir vinerna ”tillgängliga” tidigare än de långlagrande Cabernet-vinerna. Ett vin på Merlot brukar ofta beskrivas med smak av svarta vinbär, plommon och inslag av viol.

vinsats

Santovani

Santovani-druvan hör hemma i Italien, i Toscana. Den är en av de viktigaste beståndsdelarna i italienska rödviner och blandas ofta med andra druvor. Här använder vi ren Santovani för att producera ett kraftigt italienskt rödvin med mycket smak. Det kan drickas direkt, men blir ännu bättre efter en månads lagring.

vinsats

Lambretto

Lambretto-viner tillverkas oftast genom blandning av olika italienska druvor. Många av vinerna buteljeras en aning söta för att det ska utvecklas kolsyra i flaskorna men vår Lambretto är en torrare och fylligare variant av detta italienska bordsvin.

vinsats

Nebbiato

Detta är druvsorten i de kända vinerna från Piedmont i norra Italien. Druvan växer bara här, det är en extrem sort som har visat sig nästan omöjlig att odla på andra ställen. Vinerna blir kraftigt fylliga men smak av krusbär, viol och inslag av lakrits. Bäst efter lagring, gärna några månader.

vinsats

Pinot Nero

Pinot Nero är det italienska namnet på Pinot Noir-druvan. Vi använder en nord-italiensk Pinot till denna vinsats dom ger ett komplext, fylligt rubinrött vin med en ton av lila i färgen. Smaken beskrivs ofta som inslag av plommon och körsbär. Våra utvalda ekspån ger sedan exakt rätt karaktär av fatlagring.

vinsats

Bordogne Lyx

Här har vi valt en annan typ av Cabernet-druva och valt att bara mjuka upp den en aning med ett litet inslag av Merlot. Det här vinet har en något jordigare smak och den typiskt komplexa tannin-halten hos ett stort franskt rödvin. Kräver viss lagring för att komma till sin rätt, gärna några månader.

vinsats

Rioccho Lyx

En klassisk Rioccho baserad på utvalda spanska druvor med utvecklad karaktär av ekfatslagring. Går bra att dricka direkt men blir bättre av måttlig lagring.

vinsats

Primitello

Medelfylligt med inslag av plommon och mörk choklad. Lagras gärna några månader eller längre.

vinsats

Shiraz/Merlot

En favoritblandning från nya världen. Den mjuka Merlot-druvan och den spännande Shiraz-druvan är en perfekt blandning.

Vinsatser

docs vinsatser

DOC's vinsatser

Extra mycket druva, extra hög kvalitet
cantina wine kit

Cantina vinsatser

5 dagars vinsatser
homebrew kits

Australian Blend

7 dagars vinsats
wine making kit magnum

Magnum vinsatser

Bästsäljande serie
belvino winekit dried fruit

Belvino vinsatser

Torkad frukt, perfekt för postorder.
Willes vinsatser

Willes vinsatser

Klassisk 9-dagars vinsats
hedgerow wine kit

Egen frukt

Alla ingredienser du behöver för att göra vin på egen frukt