Vinsatser

vinland.se

vinbryggning vinsats Vinland har tillverkat vinsatser av egna recept i över 30 år. Med närmare 200 tusen vinsatser per år är vi en av de största tillverkarna i Europa. Våra storsäljare är Cantina, en 5-dagars vinsats (jodå, det går visst!) och Magnum som ger extremt mycket värde för pengarna. Vi är specialister på recept för hembryggning som innehåller ädla klassiska druvsorter.

Det är dom stora klassiska druvorna såsom Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Grigio och Chardonnay. Med hjälp av dessa specialdruvsorter kan vi åstadkomma resultat som ligger mycket nära kommersiella viner i mellanklassen och ibland även överträffar dessa.

Våra råvaror är noggrannt utvalda från huvudsakligen Italiens norra regioner där druvorna växer med just precis rätt hastighet och i det rätta klimatet, inte för varmt och inte för kallt. För klassiska druvsorter som Cabernet Sauvignon och andra, vänder vi oss till regioner som Veneto och Toscana.

Ett vinsats-recept, hur fungerar det?

För att förklara det enkelt - vi har tagit bort trampandet från vintillverkningen. Med hjälp av koncentrerad druvsaft från de bästa italienska regionerna och högt specialiserade vinjäster, ser vi till att jäsningen alltid fungerar på optimalt sätt och ger ett perfekt vin varje gång. Så här gör man vin från en vinsats (lite förenklat):

  • Öppna påsen med druvkoncentrat, spä ut med vatten till full volym
  • Tillsätt den torkade vinjästen som följer med
  • Låt jäsa - det tar 5-30 dagar, beroende på vinsats
  • Tappa om vinet så att jästen försvinner
  • Häll vinet på flaskor för lagring

Vad behöver jag för utrustning?

Du behöver något att jäsa i förstås, typiskt en jäshink som rymmer 30 liter (måste vara mer än vinsatsen så att det får plats med lite skum också). Det finns även stora genomskinliga specialkärl för jäsning (Better Brew har en sådan på 27.5 liter). För att tappa om vinet på slutet behövs en hävert. Det är också ganska bra med ett andra kärl att tappa över till. Till sist behövs förstås flaskor och korkar, en bra korkapparat och kanske lite etiketter och krymphättor för en professionell touch.

Vad finns det mer för utrustning?

Några exempel på ytterligare bra-att-ha saker är en hydrometer (visar när jäsningen är slut och kan användas för beräkning av exakt alkoholhalt), en flaskfyllare (t ex Better Bottler från Better Brew). Din hembryggarbutik, den lokala eller den på nätet, har allt det här. Om du inte hittar en bra butik - kontakta oss så lotsar vi dig rätt!

Vinsatser

docs vinsatser

DOC's vinsatser

Extra mycket druva, extra hög kvalitet
cantina wine kit

Cantina vinsatser

5 dagars vinsatser
homebrew kits

Australian Blend

7 dagars vinsats
wine making kit magnum

Magnum vinsatser

Bästsäljande serie
belvino winekit dried fruit

Belvino vinsatser

Torkad frukt, perfekt för postorder.
Willes vinsatser

Willes vinsatser

Klassisk 9-dagars vinsats
hedgerow wine kit

Egen frukt

Alla ingredienser du behöver för att göra vin på egen frukt