Mätinstrument för vin

vinland.se

Kan man mäta vinets alkoholhalt? Vad kan man mer mäta när man gör vin? Här ser du några av de vanligaste instrumenten som du kan behöva när du tillverkar ditt eget vin. Vinland har fullt sortiment av mätinstrument för vinbryggaren. Finns i din närmaste hembryggarbutik eller online-shop. Vi säljer endast till återförsäljare men kontakta oss gärna för uppgift om närmaste butik.
Vinprovaren är ett standardinstrument för vinbryggning. Den visar alkoholhalten men fungerar bara på vin, inte på sprit, öl eller likör. Noggrannast på vanliga bordsviner och det är mycket viktigt att det inte finns kolsyra kvar när man mäter.
Termometer för ölbryggning En lång, noggrann labtermometer är ovärderlig. Den här kan du slå ett snöre om och låta hänga ner i jäskärlet. Eftersom den går ända upp till 100C kan du även använda den vid ölbryggning (vörtkokning) och för att kolla kylningen av vörten. Ett allroundinstrument för både vin- och ölbryggning. Artikel nr 40280.
LCD termometer för öl Better Brew gör även denna LCD-termometer som täcker normala vinjäsnings-temperaturer. Denna termometer är självhäftande så du kan fästa den på utsidan av jäskärlet för ständig kontroll. Mycket praktisk sak som alltid sitter där den ska. Artikel nr 40284.
Full skala öltermometer En mera kvalificerad LCD-termometer för både vin- och ölbryggning är artikel nr 40287. Det här är en så kallad fullskaletermometer. Den går ända ner till noll grader celcius och därmed klarar den alla temperaturer inom ölbryggning, även olika lagerjäsningar och kylförvaring av färdigt öl i tankar. Ett proffsinstrument, även detta med självhäftande baksida.
Digital öltermometer Better Brew artikel nr 40285 är en digital termometer för bryggning, den passar för både öl och vinbryggning. Kommer med batteri.
Öl-hydrometer Better Brew vin- och ölhydrometer med olika skalor för alla behov. Standardinstrumentet för att kontrollera jäsningens förlopp och för att kunna beräkna alkoholhalten i ditt vin. Artikel nr 40214.
Mätglas för öl Ett 100ml mätglas helt i glas. Better Brew artikel nr 40290. Passar hydrometern 40214 och de flesta alkoholmätare för sprit också.
Mätglas i plast Här har vi motsvarande mätglas i plast istället. Samma storlek som ovan så passar hydrometer 40214 och de flesta spritmätare. Det här mätglaset har artikelnr 40291.
Mätglas 250 ml Mätglas 250 ml, helt i glas. Passar alla våra mätinstrument. Artikel nr 40295.
Mätglas för bryggning Mätglas i plast, finns i 250ml (art nr 40292) och 500ml storlek (art nr 40296). Graderade.
vwp rengöring hembrygg
Rengöring
Fruktpress
Pressning
Jäsrör vin
Jäsning
Tyska humlesorter
Mätinstrument
Franska humlesorter
Buteljering