Jäsning av vin

vinland.se

För jäsning av eget vin har vi ett mycket stort antal tillbehör. På den här sidan visar vi endast några typiska. Kontakta oss för katalog (endast återförsäljare) eller prata med din närmaste hembryggarbutik, alla välsorterade butiker lagerhåller vårt sortiment.
Jäskärl helt i rostfritt stål 304 från S30. Rymmer 30 liter och är försett med tappkran och termometer (LCD). För den seriöse hembryggaren. Artikel nr 40811.
Better Brew jäshink, 32 liter med skala och lock med gummibussning som passar för jäsrör. Artikel nr 40930. Hinken finns även i en 12-litersvariant (art nr 40912)
Här har vi det nästan perfekta jäskärlet - genomskinligt, stort och med tappkran. Better Brew "Fermenter" på hela 27.5 liter, försett med skala. Locket är ca 10 cm i diameter så det är lätt att komma åt och göra rent. Locket kommer med gummibussning för jäsrör. Artikelnr 40906. Finns även i en version utan kranen, art nr 40905.
Vi lagerhåller även denna traditionella 5-liters glasdamejeanne från Better Brew, artikelnr 40902. Kommer i en stadig box för bästa skydd. Passande koniska gummikorkar är t ex art nr 42030 (se vår katalog).
Jäsrör Jäsrör - ett sådant behövs alltid för att hålla luften borta men ändå tillåta kolsyran från jäsningen att bubbla ut. Fylls till hälften med vatten. Vi har ett antal olika typer av jäsrör. På bilden, vårt vanligaste "rak modell".
vwp rengöring hembrygg
Rengöring
Fruktpress
Pressning
Jäsrör vin
Jäsning
Tyska humlesorter
Mätinstrument
Franska humlesorter
Buteljering