Utrustning för vinbryggning

vinland.se

vinbryggning utrustning Det finns massor med spännande utrustning att köpa för dig som vill brygga eget vin. Man kan klara sig med ett absolut minimum men det blir roligare att brygga hemma om du har bättre utrustning.

Vinbryggning minimiutrustning

jäshink vinbryggning Jäsnink 30 liter eller större. Du kan även använda glasdamejeanne eller plastdamejeanne (Better Brew har en fantastisk 27.5 liters genomskinlig sådan).
Hävert för omtappning. Det är möjligt att använda en ren slang istället men då riskerar du att få med bottensatsen när du tappar om eller buteljerar. Bilden visar Better Brew teleskophävert.
Jäsrör. Det fungerar som vattenlås på jäshinken för att släppa ut kolsyran från jäsningen utan att släppa in luft som skulle kunna skada vinet.

Extra utrustning

Här finns massor att välja på! Köp t ex nya vinflaskor, etiketter och krymphättor samt riktig kork för att få ett proffsigt utseende på dina flaskor. Till korken behöver du en korkapparat och här lönar det sig att köpa en bra hävarmsmodell annars tröttnar du snart på att korka flaskor.

För att kontrollera jäsningen, alkoholhalten, temperaturen finns massor av instrument som är speciellt gjorda för hembryggning. Better Brew har ett stort sortiment av bra produkter till utmärkt pris.

vwp rengöring hembrygg
Rengöring
Fruktpress
Pressning
Jäsrör vin
Jäsning
Tyska humlesorter
Mätinstrument
Franska humlesorter
Buteljering