Tappning fat & flaskor

vinland.se

För tappning av eget öl behövs några saker - hävert mm. Vinland har hela sortimentet från Better Brew - allt för hembryggaren av öl. Vi lagerhåller även Rotokeg och ett flertal olika kopplingar mm för denna keg.
Hävert ölbryggning Hävert - den behöver du för att tappa om ölet till ett nytt kärl eller för att buteljera ölet (passar även ihop med Better Bottler automatisk flaskfyllare). Den här häverten från Better Brew (art nr 42090) är av teleskopmodell så den passar alla jäskärl.
Ölfilter Filtret (Better Brew artikel nr 42210) kan användas för öl om man laddar det med en ölplatta (filtergrad 2000) som släpper igenom precis så mycket jäst som behövs för efterjäsning på flaska men inte mer. Kopplas ihop med Better Brew hävert ovan.
Ölflaska Ölflaskor finns i stort sortiment från Better Brew. Vinland lagerhåller hela sortimentet. Swing-top flaskor är enklast att använda men lite dyrare, det finns även PET flaskor med skruvkapsyl och vanliga ölflaskor (500ml) avsedda för kronkapsyler.
Kapsylapparat Better Brew kapsylapparat hävarm. Artikel nr 45030. Enkel att använda, perfekt för dig som vill sätta kapsyl på flaskorna, fungerar både enkelt och snabbt. För 26mm kapsyler.
Ölkapsyler Vi har även ölkapsyler i ett flertal färger, förpackningar 40 - 100 - 1000.
Better Brew kapsylapparat golvmodell. Artikel 45020, proffsverktyg för dig som kapsylerar mycket (passar 26mm kapsyler).
Rotokeg

För den seriöse hembryggaren har vi Rotokeg - en 25 liters trycktunna med flottör för att kunna tappa av ölet från ytan. Försedd med kvalitetskopplingar från engelska S30.

Rotokeg kommer som standard med passning till 8 grams kolsyrepatroner. Genom att injicera lite kolsyra håller man kolsyretrycket uppe så att ölet flyter ur keggen och även behåller sin kolsyra hela tiden. Rotokeg kan även fås med koppling till det engelska S30 systemet.

Hållare för kolsyrepatron

S30 hållare för 8g kolsyrepatron - du behöver köpa till en sådan för Rotokeg om du använder 8g patroner. Den här hållaren har en rostfri gängad insats för att hålla i evighet (till skillnad från många enklare som har gängorna direkt i plasten).

Tappkran S30 "Drum Tap" är en trycktät tappkran, fästed med mutter (ingår) på baksidan. Den sitter som standard i Rotokeg men kan även köpas separat för att användas i t ex jäshinkar mm. Artikel nr 45460 (finns även i bulk-förpackning för storförbrukare, kontakta oss för specialpris).
vwp rengöring hembrygg
Rengöring
Maltkross
Krossning
Vörtkylare
Kok & Kyl
Jäsning
Tyska humlesorter
Mätinstrument
Franska humlesorter
Tappning
Ölglas
Ölglas