Krossning av malt

vinland.se

Du kan köpa din malt färdigkrossad, till och med ibland med krossdatum angivet (Bulldog Brews) för bästa fräschhet men om du vill vara helt säker på att dina råvaror är så färska som möjligt måste du krossa malten själv. Det finns ett antal olika verktyg för det, billiga och dyra. Bulldog Maltkvarn tillhör marknadens bästa. Artikel nr 41525.

VARNING: Det förekommer dåliga kinesiska kopior på marknaden. Vi har sett skräckexempel på en dyr maltkvarn utan bottenplatta, med liten tratt och där valsarna hoppar ur med jämna mellanrum. Den kan inte heller drivas med borrmaskin som alla andra vettiga produkter. Tyvärr får vi inte säga här vilken konkurrent som sysslar med sånt här. Svindåligt! Se upp - köp en Bulldog så vet du vad du får!

Bulldog maltkvarnMaltkross för öl

Bulldog Malt Mill

Maltkvarnen från Engelska Bulldog är en av de bästa på marknaden. Valsarna drivs med en kuggväxel för bästa precision och krossgapet kan finjusteras. Bulldog Malt Mill kommer komplett med en stadig bas som passar ovanpå en stor hink, samt med vev + utbytbart extra drev för borrmaskinsdrift.

Bruksanvisning för Bulldog Malt Mill här.


Maltkross Eschenfelder

Eschenfelder Maltkross

Ett tyskt vidunder av rostfritt stål, kullager och precision. Justerbara valsar förstås, kan kopplas till borrmaskin för snabbkrossning men även med veven är den lättarbetad.

Krossar all malt till perfektion. Art nr 41500.

Full bruksanvisning för Eschenfeld's maltkross här.
vwp rengöring hembrygg
Rengöring
Maltkross
Krossning
Vörtkylare
Kok & Kyl
Jäsning
Tyska humlesorter
Mätinstrument
Franska humlesorter
Tappning
Ölglas
Ölglas