Bulldog Bryggverk revolutionerade ölbryggning som hobby under 2016, finns nu i butiker i hela Europa. | |
![]() |
|
Det har länge funnits liknande produkter för bryggare men med prislappar som startar på 8000 kronor och mycket mer. Med Bulldog Bryggverk får du samma funktioner men till ett pris som alla har råd med - oftast mellan 4-5 tusen kronor. Kontakta din närmaste hembryggarbutik eller sök online, om du har problem att hitta - kontakta oss så pekar vi dig till en riktig butik! MäskningBulldog Bryggverk är utrustat med en avancerad automatisk temperatur och tidskontroll. Ställ in temperatur och önskad tid, låt sen bryggverket sköta mäskningen under inställda tiden medan pumpen långsamt cirkulerar vörten. Maskinen stänger av sig själv när den är klar så ingen risk om du glömmer tiden. DräneringEfter mäskningen är det dags att dränera, dvs skilja malten från vörten. Lyft upp maltkorgen (maltpipa även kallad), fixera i toppläget och låt det rinna av ner i Bryggverket. LakningFörvärm tillräckligt med vatten (enligt recept) för att rensa ut det sista av vörten från malten. Häll sakta över maltbädden med korgen fortfarande i högsta position. KokningRensa ur malten från korgen (maltpipan), sätt sen tillbaka den i nedre läget, tillsätt humle och koka så länge som receptet säger. Bryggverket fixar det automatiskt. Det är inte helt nödvändigt att sätta tillbaka korgen men det hjälper till att sen skilja av humleresterna. KylningTill sist, koppa in kylspiralen till kallvattenkranen och stoppa ner i vörten. Cirkulera kallt vatten genom spiralen tills vörten har rätt temperatur, runt 25 grader, för jäsning. För över till ditt jäskärl genom att flytta pumpslangen dit, tillsätt jäst och sen är det bara att vänta! Bulldog Bryggverk
|