Utrustning för ciderbryggning

vinland.se

vinbryggning utrustning Det finns riktigt bra utrustning att köpa för dig som vill brygga cider - förutom den vanliga utrustningen för vinsatser och cidersatser kan du komplettera med olika krossar och pressar för att hantera äpplen och päron och mycket annat.

Ciderbryggning minimiutrustning

jäshink vinbryggning För att hantera frukten och sedan jäsningen är det bra med en eller två rejäla hinkar med skala. På bilden ser du Better Brew Jäsnink 32 liter eller större. Du kan även använda glasdamejeanne eller plastdamejeanne (Better Brew har en fantastisk 27.5 liters genomskinlig sådan).
Hävert för omtappning av din cider. Det är möjligt att använda en ren slang istället men då riskerar du att få med bottensatsen när du tappar om eller buteljerar. På bilden ser du Better Brew teleskophävert, en bra modell.
Jäsrör. Det fungerar som vattenlås på jäshinken för att släppa ut kolsyran från jäsningen utan att släppa in luft som skulle kunna skada din cider.

Extra utrustning

Här finns massor att välja på! Satsa t ex på nya swing-top flaskor för enkel hantering och snygg presentation. Eller om du använder vanliga ciderflaskor - skaffa en bra kapsylapparat, helst en hävarmsmodell (Better Brew lilla svarta är perfekt).

För att kontrollera jäsningen, alkoholhalten, temperaturen finns massor av instrument som är speciellt gjorda för hembryggning. Better Brew har ett stort sortiment av bra produkter till utmärkt pris.

vwp rengöring hembrygg
Rengöring
Fruktpress
Pressning
Jäsrör vin
Jäsning
Tyska humlesorter
Mätinstrument
Franska humlesorter
Buteljering